Tradisjonell feiring av 11. mai og 24. mai

B Plus Movie 0888723416 bplusfilm@gmail.com http://youtube.com/BPlusFilm https://facebook.com/BPlusFilm

THE WAY OF THE LETTERS (2015) dokumentar | 84 min. | DCP / BLU-RAY DISC

Forfattere: Desislava Naydenova, Ralitsa Dimitrova
Regissør: Ralitsa Dimitrova
Kino: Plamen Gerasimov
Lyd: Alexander Simeonov, Mariana Valkanova, Stefan Makedonski, Ivan Andreev Redigering: Marieta Chukovska, Ralitsa Dimitrova

Produksjonsleder: Maya Drazheva Produsent: Plamen Gerasimov (B Plus Film)

Støttet av: Medprodusenter Nasjonalt filmsenter: National Palace of Culture, Peak Audio

Dette er en reiseskildring i tid og rom som begynte på 900-tallet og går tilbake til dagens refleksjoner av oppdraget til Cyril og Methodius. Hvorfor er arbeidet deres så viktig for alle slaviske folk i de viktigste øyeblikkene i deres historie og i dag? Hvem er Saint Methodius – assistenten og støttespilleren til sin yngre bror Konstantin-Cyril eller den sanne døperen av bulgarere, slovakker, tsjekker og polakker? Svarene på disse og andre spørsmål blir søkt av lærde fra forskjellige land, barn og kunstnere, foresatte for templer og sagn som vi møter på veien til Cyril og Methodius og deres forfatterskap.

Ralitsa Dimitrova: “Dette scenariet er resultatet av en lang gjennomført idé. Inspirert av kveldene, som har blitt opphetet i kontrovers på forskjellige språk om den ubestridte Cyril og Methodius, æret og akseptert i vårt land og i andre slaviske land. Jeg ønsket veldig mye å presentere ikke bare omfattende informasjon om personligheten til Methodius og det første slaviske alfabetet, men også å bringe broer til i dag. La oss vise konstruksjonen av moderne mytologi. Og dermed for å reflektere over mangfoldet av sannheter vevd av kursinformasjon, tidsopphopninger, propagandaforslag og behov. Å fylle ut hullene eller glemmene i skolens utdanning, men også å reflektere over det moderne personlighetsbegrepet og gjøre det til en del av moderne trender i nasjonal identitet.

Cyril og Methodius-ideen blir alltid gjenopplivet i de øyeblikkene i de europeiske folkenes historie, som er forbundet med forsvaret av uavhengighet og legitimering av identitet. Selv anerkjente forskere, villig eller ikke, knytter forskningen sin til de spesifikke politiske kravene til propaganda. Og unge fører ofte ekte krigføring på nettet for å betale for deres patriotiske behov for selvuttrykk eller usikkerhet gjennom arbeidet til begge brødrene. 2015 markerer jubileet for Saint Methodius, den eldre broren til de to skaperne av det slaviske alfabetet, og dette er anledningen for filmen å se på dagens aspekter av det som ble skapt for mer enn 11 århundrer siden. Å bryte dogmatisk forsvarte forståelser. Å fortelle på en ny måte en tilsynelatende kjent gammel historie, som alle slaver i Europa tolker på sin egen måte. «

B Plus Movie 0888723416 bplusfilm@gmail.com http://youtube.com/BPlusFilm https://facebook.com/BPlusFilm

For filmens forfattere:

Desislava Naydenova (historie / Sofia-universitetet «St. Kliment Ohridski») spesialiserer seg i instituttet for slaviske studier ved universitetet i Wien. Han fikk sin doktorgrad og en avhandling med en avhandling innen middelalderhistorie og skriving, og siden 2007 har han vært adjunkt ved Cyril og Methodius vitenskapssenter ved det bulgarske vitenskapsakademiet.

Ralitsa Dimitrova (Filmregi / VGIK, Moskva) er forfatter og regissør av et betydelig antall titler i alle TV-sjangre, så vel som radiospill. Han begynte sin profesjonelle karriere som assisterende regissør ved Boyana Feature Films Studios, hvoretter han jobbet i Studios for de populære og dokumentarfilmene Time og ved Bulgariens nasjonale TV. Siden 1999 har han vært frilansdirektør.

Plamen Gerasimov (Cinematography and Cinematography / VITIZ, Sofia) har mange års erfaring som kameraman i Studios for de tidspopulære og dokumentarfilmene «Vreme», Nova TV og Bulgarian National Television, med over 100 dokumentarfilmer, vitenskapelige, barne-, musikk- og reklamefilmer filmer og videoer, en del av det og i utlandet. Spesialiserer seg i reklame og produksjon. I 1999 grunnla han B Plus Film, et produksjonsselskap med en sterk portefølje innen film- og TV-dokumentar.

Valgt filmografi B Plus-film:

BARNES AKADEMI (2014) regissert av Ralitsa Dimitrova
I AM A HOME PUPIL (2013) dir. Ralitsa Dimitrova
WHO TOOK IT ALONE … (2012) dir. Ralitsa Dimitrova
VÅRT PRODUKT ER DET STØRSTE reklame! (2010) dir. Ralitsa Dimitrova Kokichi i sumpen (2010) dir. Ralitsa Dimitrova
THE BULGARIAN THEATER (2009) regissert av Ralitsa Dimitrova
TRE MANN VANNET (2008) dir. Ralitsa Dimitrova
KREDITTID (2007-2009) dir. Ralitsa Dimitrova
En spesielt grusom måte (2006) regissert av Rosen Elezov
BALL GAME (2002) regissert av Ralitsa Dimitrova
SELVPORTRETT SOM EN UNG (2000) regissert av Ralitsa Dimitrova

Festlig premierevisning for nasjonal inngangsdag med gratis inngang 18:00, Europe Hall, 01.11. 2015, FCC, Varna

Offisiell premiere
19:00, Lumiere kino, 04.11.2015, National Palace of Culture, Sofia

Ytterligere informasjon og intervjuforespørsler: (+359) 0888 243 908 | rdpgbg@gmail.com Reklame og distribusjon: (+359) 0888 723 416 | bplusfilm@gmail.com

B Plus Movie 0888723416 bplusfilm@gmail.com http://youtube.com/BPlusFilm https://facebook.com/BPlusFilm